Vés al contingut

Visita als Oblats de València

Del 10 al 13 de juny del 2024 el nostre President, Jordi Carbonell, i jo mateix, pare Jordi Castanyer, vam anar al País Valencià a visitar la majoria dels Oblats que hi tenim. El pare Jordi, sol o amb la Faustina Font, antiga Presidenta, hi havíem anat diverses vegades però ara ja feia anys que no s’hi havia anat.
En el viatge d’anada vam fer literalment parada i fonda a Benissanet; vam trobar-nos-hi amb l’oblat Joan Ramon Pujol, el qual ens va acompanyar a veure algunes de les plantacions de nectarines i de préssecs plans (coneguts popularment, a Espanya, com a paraguayos). Vam dinar a casa seva i reprenguérem la ruta cap a Albalat de la Ribera.
Allí ens va rebre l’Eduard Juan, coordinador dels Oblats d’allí, amb una hospitalitat digna de l’espiritualitat benedictina. Vam fer Vespres i sopar juntament amb un altre oblat, en Josep-Ramon Chordà. Tant en Jordi Carbonell com jo mateix ens allotjàrem a casa de l’Eduard. Dimarts poguérem saludar els altres oblats. Cal recordar que el 2007 van fer l’oblació 7 valencians, 6 d’Albalat i mn. Antoni Mezquida, alcoià, que aleshores era rector d’una parròquia d’Alzira i que actualment resideix a València. Dels 6 d’Abalat el setembre passat va morir l’Eliseu Dasí. Un altre, en Xavier Montagut, està ara en una residència a un poble proper; el vam anar a veure i va estar molt content. Dimarts al vespre ens vam trobar amb els altres 4 –a més dels dos ja esmentats cal afegir-hi l’Adrià Fuertes i en Robert Llopis– i vam celebrar les Vespres i l’Eucaristia al petit oratori que l’Eduard té a casa seva. Dimecres va ploure quasi tot el dia però sobretot en Jordi Carbonell, que no hi havia estat mai, pogué visitar el poble, la parròquia i els paratges de l’entorn. Com cada dia férem amb l’Eduard les Laudes i, també amb en Josep-Ramon, les Vespres.
Dijous al matí marxàrem d’Albalat i anàrem a València. Allí ens vam trobar amb l’oblat mn. Antoni Mezquida i amb la novícia Blanca Goerlich. Tinguérem ocasió de parlar llargament i vam dinar plegats a la residència sacerdotal, antic seminari, on s’allotja mn. Antoni, el qual col·labora a la pastoral de la catedral i del santuari de la Mare de Déu del Desemparats. Contents d’aquest trobament amb els Oblats valencians –n’hi ha encara algun altre però no ens va ser possible connectar-hi– retornàrem a casa.