Vés al contingut

P. Abat de Montserrat

Benvinguts i benvingudes a la pàgina WEB dels oblats de Montserrat. Oblat vol dir el qui s’ofereix. L’espiritualitat cristiana està tota ella fonamentada en l’amor, per tant, en el lliurament a Déu i als germans, que són les dues maneres d’estimar que inclouen totes les altres. També la Regla de Sant Benet, demanant-nos que busquem sempre Déu pels camins de l’Evangeli i imitant Jesucrist, no fa altra cosa que donar pistes per fer-nos més capaços d’estimar i d’oferir-nos cada dia més.

Els oblats benedictins són un grup de dones i homes que en la seva vida quotidiana segueixen el carisma benedictí, en el qual són fonamentals la pregària de l’Església que és la pregària dels salms, el creixement personal en l’autoconeixement per tal d’estar sempre més disponibles i la dimensió comunitària. Lluny de pensar que els valors de la Regla de Sant Benet només es poden viure dins d’un monestir, el fet que la persona humana sigui al centre d’aquest venerable text la fa, amb les adaptacions necessàries, extensible a tothom.

Els oblats, igual que els monjos, no ho són en abstracte. Estar lligats a una comunitat concreta forma part del ser benedictí. El nostre monestir de Montserrat té un grup d’oblats que es va renovant cada any amb noves vocacions. La presència a internet a través d’aquest pàgina web té la voluntat d’obertura i d’acolliment que sempre han tingut els nostres oblats. Hi trobareu els eixos que estructuren el compromís de l’oblat i les activitats que es van programant. Tant de bo algú s’hi acosti i s’hi interessi per tal que Déu sigui glorificat en tot.

P. Manel Gasch Hurios

Abat de Montserrat